fredag den 19. november 2010

How2 - lampeskærm

Jeg er meget visuel når jeg skal prøve noget nyt. Så da jeg stod med lampeskærmen i hånden, funderede jeg lidt over hvordan jeg skulle få klippet stoffet! Ved det at diameteren er minde i toppen end i bunden vil smitmøstret jo skulle bue - dét kunne jge simpelthen ikke greje. Så jeg gjorde som følger:


Fandt samlingen på lampeskærmen, lagde den ned mod stoffet og tegnede så kanterne op med ca. 1½-2cm sømrum i begge ender - mens jeg stille og roligt trillede lampeskærmen hen over stoffet. Det første stykke brugte jeg som mønster til de efterfølgende 2 stykker. I alt er det 3 stykker x lampens omkreds, der først er syet sammen på maskine i siderne og så håndsyet på selve skærmen.
Her på billedet kan man se min rynketråd og hvordan jeg hæftede top og bund sammen i sygningerne for at holde de 3 stofstykker på hver sin 1/3 af lampen. Efter endt håndsyning er rynketråden og fæstetråden klippet af igen.

Toppen af lampen: der tog jeg blot et stykke firkantet stof, flodede det til en trekant og klippede roughly så der var 2-3cm sømrum. På maskine syede jeg en løbegang til en elastik så jeg kunne stramme til så stoffet ville sidde pænt stramt over toppen.

Jamen er det ikke frygtelig meget stof inden i lampen - hvad med brandfaren?

Der skal kun elsparepærer i og de bliver ikke nær så varme som almindelige glødepærer så det er ikke noget problem.

2 kommentarer:

  1. Det ser jo rigtig godt ud Linda:-) Min svigermor malede engang en lampeskærm, den blev sørme også rigtig "FED", god måde at genbruge på.
    God weekend

    SvarSlet
  2. Hej Linda og tak for sidst :0) Det var en rigtig hyggelig aften. Sikke fin din skærm er blevet. Dejligt når man kan genoplive ting så de får en ny levetid:0) Forsat god søndag til dig.

    SvarSlet